Редактор: e-mail: Кадър: БНТПрезидентът Румен Радев даде извънредно изявление току-що. Ето какво

...
Редактор: e-mail: Кадър: БНТПрезидентът Румен Радев даде извънредно изявление току-що. Ето какво
Коментари Харесай

Радев: Опитът да се прокара конституция със силата на пари под заслона на полицейските щитове е престъпно посегателство над бъдещето на България

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: Българска национална телевизия

Президентът Румен Радев даде изключително изказване преди малко. Ето какво сподели президентът:
" През миналото денонощие властта режисира провокации, които дадоха мотив за всеобщо и несъразмерно полицейско  насилие над протестиращите и публицисти. Пострадалите са десетки - както измежду жителите, по този начин и измежду органите на реда. Първата ми мисъл е за всички потърпевши и техните близки, които изживяха паниките. Междувременно, пред очите на българите се търгува парламентарна поддръжка за плана за нова конституция. Концесионират се плажове, дават обещание се постове, раздават се пари. Опитът да се прокара нелепа, само че комфортна за статуквото конституция със силата на пари и под заслона на полицейските щитове е незаконно посягане над бъдещето на България. Тези дейности рискуват да хвърлят страната в дълготрайна невъзможност.
Парламентаристите от болшинството, които не смеят да погледнат своите гласоподаватели в очите, под защитата на полицейски кордони отхвърлиха за следващ път несъгласие и гласоподаваха 60-годишните концесии и други ощетяващи страната промени в закона за подземните благосъстояния. Днес даже сведоха хилядите спокойно протестиращи мирни български жители до престъпен контингент, с което разкриха същинския нрав на властта, която години наред ограбва България.
В Народното събрание продължава и опитът със серия от промени да обезсмисли на процедура машинното гласоподаване и да отвори опция за опорочаване на всички последващи избори. Действията на ръководещото болшинство освен предизвикат гражданския мир, те задълбочават рецесията и трансформират България в пленник на личното му политическо оцеляване. Затова приканвам и протестиращите, и органите на реда да запазят успокоение и да не разрешават да бъдат въвличани в сюжети за оцеляването на компрометираната от корупция и принуждение власт. Протестът е само вероятното и целесъобразно гражданско деяние против похищаването на българската народна власт. Дълг на всеки български жител е да каже " не " на насилието, репресиите и беззаконието. Незабавната и безусловна оставка на кабинета е единственият излаз от рецесията ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР